Federatie van Producenten van Recycling Granulaten VZW
contacteer ons: +32 (0)3-203 44 00 of [email protected]

Tracimat nieuwsbrief november 2017

LIJST TRACIMAT-DESKUNDIGEN

De opmaak van een sloopopvolgingsplan is een essentiële voorwaarde om in het Tracimat-systeem te stappen. Dit geeft het sloopbedrijf de mogelijkheid om het puin, dat vrijkomt bij de sloop van uw gebouw of bij de opbraak van infrastructuur, als laagmilieurisico-profiel aan te bieden bij de breker.

Op zoek naar een deskundige om u hierbij te helpen? Neem contact op met Tracimat voor een overzicht van de reeds aangesloten deskundigen.

FOLDER TRACIMAT

Onze nieuwe folder beschrijft de belangrijkste stappen van het nieuwe sloopbeheersysteem en welke dienstverlening Tracimat biedt aan alle actoren binnen de keten: bouwheer, deskundige, aannemer en breker.

Aarzel niet om onze folder verder te verspreiden naar partners die betrokken zijn met de sloop en afbraak van gebouwen en infrastructuurwerken. Ontdek de folder hier.

Wenst u meer informatie over uw rol als bouwheer, architect, deskundige, aannemer of breker in het Tracimat-verhaal? Klik hier

INFOSESSIES VOOR STUDIEBUREAUS EN OPENBARE BESTUREN

De vzw Tracimat en de vzw Grondbank organiseren in de loop van december 2017 en januari 2018 een reeks informatienamiddagen, specifiek gericht naar openbare besturen en studiebureaus. Deze sessies worden georganiseerd met de steun van de Vlaamse provincies en in samenwerking met de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).

Deze sessies bereiden u voor op de aankomende wijzigingen voor de sloop/opbraak van gebouwen en infrastructuur, als gevolg van het nieuwe acceptatiebeleid bij brekers vanaf 24 augustus 2018.  Ook geeft Grondbank een overzicht van de belangrijkste wijzigingen aan het Vlarebo, die worden verwacht in 2018.

Meer informatie en inschrijven: klik hier.

INFOSESSIES VOOR AANNEMERS GROOT SUCCES

Vlaamse Confederatie Bouw, de lokale Confederaties Bouw, Tracimat en Grondbank organiseerden in de loop van november een eerste reeks van infosessies voor aannemers over de impact van de recente erkenning van Tracimat als sloopbeheerorganisatie en de wijzigingen die eraan zitten te komen in de regeling omtrent het grondverzet.  Met een totale opkomst van meer dan 160 deelnemers waren deze sessies een groot succes.

Op 19 december gaat nog een laatste sessie door bij de Confederatie Bouw Antwerpen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wees er snel bij en schrijf u hier in.

ENQUÊTE CONTAMINANTEN EN AFVALSTROMEN

Hoe gaat u vandaag om met gevaarlijke stoffen en niet-steenachtige afvalstoffen die vrijkomen bij de sloop en ontmanteling van gebouwen?

WTCB, Tracimat & VCB willen een beter inzicht krijgen in de opgebouwde  know how binnen de sector en hoe dit in de praktijk wordt aangepakt. De voornaamste doelstelling is om de acties inzake onderzoek, sensibilisering, informatie, … beter te kunnen afstemmen op uw behoeftes.

Deze bevraging is gericht op deskundigen sloopwerken en op aannemers die afbraakwerken uitvoeren en vraagt slechts 10 minuten van uw tijd. De resultaten worden strikt anoniem verwerkt. U kan uw gegevens achterlaten indien u op de hoogte wil worden gehouden van de resultaten.

Klik hier om deel te nemen.

OPLEIDINGSSESSIES TRACIMAT DESKUNDIGE

Een volgende 2-daagse opleidingssessie tot Tracimat deskundige bouwwerken en infrastructuur zal plaatsvinden op 5 en 6 maart 2018 te Turnhout. Het doorlopen van de opleidingssessie en het slagen op het bijhorende examen is één van de voorwaarden om als Tracimat-deskundige aan de slag te kunnen gaan voor de opmaak van sloopopvolgingsplannen voor bouw- en infrastructuurwerken.

Programma en inschrijvingen : klik hier.